۷ عادت اشتباه که منجر به کمردرد میشود
در اغلب مواقع کمردرد به دلیل عادتها و فعالیتهای اشتباه روزمره یا افزایش وزن است که منجر به فشار و استرس بر عضلات و مفصل میشود.
با رعایت نکات صحیح و تغییر عادات اشتباه میتوانید تا حد زیادی از کمردرد جلوگیری کنید. در ادامه موارد احتمالی مانند اضافه وزن که منجر به کمردرد میشود را برای شما بیان میکنیم تا بتوانید اقدامی جهت جلوگیری و درمان در نظر داشته باشید.
عدم فعالیت ورزشی
متخصصین بر این باورند که عدم انجام هرگونه تمرین ورزشی به خصوص در ناحیه شکم ممکن است منجر به وضعیت بد بدن و افزایش کمردرد شود.
تمرینات خوب مانند پیلاتس یا سایر فعالیتهای تقویتی میتواند در تقویت و ثبات عضلات کمر مفید و موثر باشد.
شواهد اینگونه بوده است که پیلاتس در درمان کمردرد موثر عمل میکند و تمرینات دیگری مانند شنا، پیاده روی و دوچرخه سواری همراه با حرکاتی که انعطافپذیری را بهبود میبخشد، توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: ۸ تمرین ورزشی برای کاهش وزن
وضعیت بد بدن
وضعیت بد بدن فشار زیادی به ماهیچهها و ستون فقرات وارد میکند. فشار ناشی از وضعیت بد بدن میتواند آناتومی ستون فقرات را تغییر دهد.
جهت جلوگیری از آسیب وارد شدن به کمر توصیه میشود که هنگام نشستن باسن خود را کمی بالاتر از زانوها قرار دهید.
بلند کردن اجسام به شیوه نادرست
در اغلب مواقع آسیبهای کمری زمانی رخ میدهد که سعی بر بلند کردن اجسام سنگین به طور مکرر دارید و همچنین به روش نادرست این کار را انجام میدهید.
برای بلند کردن اجسام باید زانوهای خود را خم کرده و از قدرت پاهای خود استفاده کنید، همچنین وسیله را نزدیک بدن خود نگه دارید. سر شما نیز باید کاملا صاف باشد.
اضافه وزن داشتن و چاقی
جهت جلوگیری از اضافه وزن باید وزن خود را تحت کنترل داشته باشید. در واقع افرادی که اضافه وزن دارند و چاق محسوب میشوند، فشار زیادی به کمر خود وارد میکنند.
اضافه وزن به ویژه در قسمت میانی بدن مرکز ثقل را به جلو منتقل میکند و فشار بیشتری به عضلات کمر وارد خواهد کرد.
با ورزش کردن به طور مداوم و داشتن رژیم غذایی مناسب میتوانید از اضافه وزن و کمردرد جلوگیری کنید.
در صورتی که اضافه وزن بیش از حدی دارید و با چنین راهکارهایی کاهش پیدا نمیکند، همچنین اضافه وزن و چاقی شما منجر به عوارض زیادی شده است، پیشنهاد ما به شما این است که عمل جراحی لاغری از جمله اسلیو معده در کرج و بای پس معده را با مشورت متخصص جراحی لاغری در نظر داشته باشید.
مصرف سیگار
نیکوتین میزان خونرسانی را به دیسکهایی که بین مهره قرار دارد، کاهش میدهد. این دیسکها از برخورد استخوانها یا مهرههای کمری به یکدیگر جلوگیری میکنند.
در نهایت سرعت آسیبپذیری را افزایش میدهد. از بین رفتن دیسک میتواند منجر به کمردرد شود. علاوه بر این، سیگار کشیدن جذب کلسیم را کاهش میدهد و از رشد استخوان جلوگیری میکند.
به همین جهت افراد سیگاری بیش از سایر افراد در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند. چنین مشکلی خود عامل ایجاد کمردرد در افراد است.
عدم دریافت کافی کلسیم و ویتامین D
این مواد مغذی برای استحکام استخوانها ضروری است. به همین جهت باید در رژیم غذایی روزانه خود به مقدار کافی کلسیم و ویتامین D باید وجود داشته باشد.
در صورت کمبود شدید این مواد مغذی در بدن، پزشک مکملها را برای بیماران تجویز میکند. افراد چاق برای ترک عادات بد غذایی و داشتن رژیم غذایی مناسب، میتوانند روش بای پس معده در کرج را امتحان کنند.
کم تحرک بودن
گاهی برخی از افراد تصور میکنند زمانی که دچار درد هستند، باید فعالیتهای خود را محدود کنند تا منجر به تسکین شود؛ اما، این تصور کاملا اشتباه است.
با فعالیت داشتن، جریان خون در ناحیه آسیبدیده افزایش پیدا میکند، در نهایت منجر به کاهش التهاب و تنش عضلانی میشود.
تحقیقات انجام گرفته در این زمینه نشان میدهد افرادی که پس از کمردرد به فعالیتهای خود ادامه میدهند، انعطافپذیری بهتری نسبت به افرادی که ترجیح میدهند در حالت استراحت بمانند، خواهند داشت.
همچنین استراحت طولانی مدت نیز میتواند منجر به افزایش درد و عوارضی از جمله افسردگی، لخته شدن خون در پاها و… شوند.
اگر کمردرد دارید یا میخواهید از این بیماری جلوگیری کنید، دقت به نکات گفته شده میتواند منجر به تقویت کمر و همچنین کل بدن نیز شود.
از همه مهمتر داشتن وزن متعادل، منجر به سلامتی کلی بدن از جمله جلوگیری از کمردرد خواهد شد.