شیردهی بعد از جراحی لاغری

نکات مهم در خصوص شیردهی بعد از جراحی لاغری

شیردهی بعد از جراحی لاغری یکی از سوالات پرتکرار از سوی خانم‌هایی است که قصد انجام جراحی لاغری را دارند. به همین منظور در ادامه هر آنچه که لازم است بدانید برای شما ذکر خواهیم کرد.

شیردهی فواید زیادی برای نوزاد و مادر دارد، حتی خانم‌هایی که تحت جراحی لاغری قرار گرفته‌اند نیز باید به نوزاد خود شیر بدهند. اما نکاتی در رابطه با نیازهای تغذیه‌ای و تعادل طی بارداری بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد که باید از آنها مطلع باشید.

برای شیردهی بعد از جراحی لاغری مکمل مصرف کنید

از آنجایی که نمی‌توانید غذای کافی برای رفع نیازهای ویتامین و مواد معدنی مصرف کنید باید طبق تجویز و میزان که پزشک تعیین کرده است، مکمل مصرف کنید.

ترکیباتی که در شیر مادر وجود دارد

شیر مادر حاوی چنین مواد مغذی است:

  • ویتامین B12 برای رشد مغز و رشد سلول‌های قرمز خون سالم بسیار مهم است.
  • ویتامین D نوعی ویتامین محلول در چربی بوده و برای رشد استخوان‌های سالم و راشیتیسم بسیار مهم است.
  • حاوی روی، نوعی ماده معدنی است که برای رشد چشم و مغز مهم بسیار اهمیت دارد.

این موارد چه جراحی انجام داده باشید و چه انجام نداده باشید می‌تواند بر ترکیبات شیر تاثیر بگذارد:

  • تغییر در مصرف مواد مغذی
  • بسته به نوع رژیم غذایی

حجم شیر کافی بعد از جراحی لاغری

اغلب حجم شیر کافی دارند

بسیاری از مادران نگران این مسئله هستند که آیا شیر کافی دارند یا خیر. حجم شیر در مادرانی که جراحی لاغری انجام داده‌اند احتمالا خوب است، مگر اینکه به اندازه کالری مصرف نکنند. هر مادری که کمتر از ۱۵۰۰ کالری مصرف می‌کند طی یک هفته متوجه کاهش حجم شیر خود خواهد شد.

قبل از اقدام به بارداری صبر کنید

اگر قصد بارداری دارید، باید حداقل تا یک سال بعد از جراحی لاغری صبر داشته باشید. طی این مدت شما ۵۰ تا ۶۰ درصد از وزن اضافی خود را از دست داده‌اید.

به طور کلی در حالت ایده‌آل توصیه می‌شود تا ۲ سال صبر حتما صبر کنید تا بارداری خوبی را تجربه کنید.

باید مواد غذایی مغذی را خوب بشناسید

هر مادر شیردهی بعد از جراحی لاغری باید کالری بیشتر مصرف کند اما به این نکته توجه داشته باشید که نباید حجم غذا زیاد باشد.

باید مواد غذایی را انتخاب کنید که حاوی مواد مغذی باشد. مواد غذایی که طی شیردهی بعد از جراحی لاغری توصیه می‌شود به شرح زیر است:

  • کره آجیل
  • آووکادو
  • آجیل
  • پنیر
  • حمص
  • پروتئین‌های بدون چربی

به مواد غذایی ممنوعه توجه داشته باشید

نباید طی این مدت هر نوع نوشیدنی شیرین مانند نوشابه، آبمیوه یا هر نوع نوشیدنی شیرینی که منجر به احساس تشنگی می‌شود، مصرف کنید. زمانی که شما این موارد را مصرف می‌کنید، دچار سندرم دامپینگ خواهید شد.

همچنین از مصرف تکه گوشت‌های خشک و مواد غذایی رشته‌دار خودداری کنید. باید آنها را خرد کرده و کمی از آب گوشت به آن اضافه کنید.

کمبود مواد مغذی در شیر مادر

مایعات و آب کافی بنوشید

نوشیدن آب بیشتر در افزایش تولید شیر زیاد تاثیر چندانی ندارد؛ اما باید بدانید که بدن انسان برای هر عملکردی نیاز به نوشیدن آب دارد. به همین جهت خانم‌ها برای شیردهی بعد از جراحی لاغری باید ۲ تا ۲. ۵ لیتر آب بنوشند.

مایعات علاوه بر آب شامل چای، آب میوه‌های رقیق شده و اسموتی‌ها می‌شود. قهوه جزء این دسته از موارد نیست؛ چرا که مصرف زیاد آن منجر به تحریک کودکتان می‌شود.

باید به علائم کمبود مواد مغذی توجه داشته باشید

اگر پس از اسلیو معده شیر می‌دهید و همچنین مکمل‌های تجویز شده خود را مصرف می‌کنید، احتمالا شما و کودکتان دچار هیچ مشکلی نخواهید شد.

با این حال باید همیشه به هر علائم مشکوکی توجه داشته باشید. به طور مثال کمبود ویتامین B12 باعث ایجاد علائمی از جمله خستگی شدید، کم خونی، استفراغ، ناتوانی در رشد یا تون عضلانی کافی برای رشد می‌شود.

در صورت شناسایی به موقع این موارد می‌توان علائم ایجاد شده را طی یک هفته برطرف کرد.

توصیه درشت مغذی‌ها

خانم‌ها برای شیردهی بعد از جراحی لاغری باید ۳۰۰ الی ۵۰۰ کالری بیشتر از مقدار توصیه شده طی روز مصرف کنند.

مصرف پروتئین طی روز باید ۶۰ تا ۷۰ گرم، به طوری که طی روز باید ۴ تا ۶ وعده غذایی با منبع پروتئینی مصرف کنید. از منابع خوب پروتئینی می‌توان به گوشت بدون چربی، ماهی چرب و محصولات لبنی کم چرب اشاره کرد.

شیردهی بعد از اسلیو

سعی کنید طی روز سه وعده از فراورده‌های لبنی مانند شیر مصرف کنید؛ چرا که دریافت کلسیم کافی برای استخوان‌ها و دندان‌های کودک بسیار مهم است.

خانم‌های شیرده باید ۲ تا ۳ وعده در هفته ماهی مصرف کنند، ترجیحا ماهی‌هایی را انتخاب کنید که جیوه کمی داشته باشد؛ زیرا این ماهی‌ها حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای رشد مغز کودک بسیار ضرورت دارد.

از دیگر منابع خوب اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توان به دانه چیا، دانه کتان، گردو و… اشاره کرد. برای مصرف کربوهیدرات، مواد غذایی از جمله میوه‌ها، سبزیجات و محصولات سبوس دار را در رژیم غذایی خود قرار دهید؛ زیرا منبع بسیار مهمی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

همچنین از مواد غذایی که حاوی قند و شکر اضافه شده‌اند، خودداری کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *