
بیماری های موثر در افزایش وزن
با وجود بیماری های موثر در افزایش وزن، کاهش وزن برای این دسته از افراد حتی با رژیم غذایی و تمرینات ورزشی دشوار میشود.
اگر جز افرادی هستید که با داشتن یک رژیم غذایی سالم و انجام تمرینات منظم موفق به کاهش وزن نشدهاید، حتما میبایست به پزشک مراجعه کنید تا بررسیهای لازم صورت گیرد.
در این مواقع توصیه میشود که بیمار ابتدا بیماریهای زمینهای خود را جهت کاهش وزن درمان کند و در ادامه برای لاغری میتوان راهکارهای کاهش وزن، از جمله بای پس معده در کرج را در صورت صلاحدید پزشک انجام داد.
در ادامه بیماری های موثر در افزایش وزن میشوند را برای شما ذکر خواهیم کرد.
کم کاری تیروئید از بیماری های موثر در افزایش وزن
تیروئید غدهای است که در گردن شما قرار گرفته است. زمانی که این غده عملکرد خوبی دارد، دو هورمون تری یدوتیرونین یا T3 و تیروکسین T4 را ترشح میکند که بر متابولیسم شما تاثیر میگذارد.
زمانی که تیروئید به اندازه کافی از این هورمونها ترشح نمیکند، متابولیسم کُند میشود و در این مواقع ممکن است افزایش وزن داشته باشید.
از دیگر علائم این بیماری میتوان به خستگی، یبوست، خشکی پوست و افزایش حساسیت به سرما اشاره کرد.
خوشبختانه با یک آزمایش خون ساده میتوان این بیماری را تشخیص داد و داروهایی که تجویز میشود، ترشح هورمون را به حالت عادی باز میگرداند. متاسفانه افزایش وزن ناشی از این بیماری چندان کاهش نمییابد.
اکثر افراد مدت کوتاهی پس از شروع درمان، تنها کمتر از ۱۰ درصد کاهش وزن خواهند داشت. در این مواقع بهتر است برای کاهش وزن به متخصص جراح چاقی در کرج مراجعه کنید.
سندرم کوشینگ
سندرم کوشینگ یک اختلال نادر و جز بیماری های موثر در افزایش وزن است که میتواند ناشی از مصرف طولانی مدت داروهای استروئیدی یا تومورهای غیر سرطانی باشد که باعث تولید بیش از حد کورتیزول میشود، در واقع هورمونی که به تنظیم متابولیسم کمک میکند.
از علائم این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن صورت گرد
- چاق شدن بالاتنه با بازوها و پاهای لاغر
- خستگی
- کبودی بدن
درمان این بیماری به علت آن بستگی دارد. ممکن است لازم باشد که بیمار به صورت تدریجی داروهای خود را کاهش دهد یا به جراحی لازم داشته باشد.
اما، ممکن است بیشتر از یک سال طول بکشد تا وزن کاهش پیدا کند و بدن توانایی لازم را به دست آورد.
یائسگی
تخمدانها در پیش از یائسگی به تدریج استروژن بسیار کمتری تولید میکنند و پس از یائسگی تخمدانها تقریبا هیچ استروژنی تولید نخواهند کرد.
از آنجایی که کاهش سطح استروژن میتواند منجر به افزایش وزن شود، به عنوان یکی از بیماریهای موثر در افزایش وزن شناخته میشود.
پس از یائسگی نیز حتی خانمهای لاغر افزایش چربی در ناحیه شکم را تجربه میکنند. درمان جایگزینی هورمونی (HRT) ممکن است از افزایش وزن پس از یائسگی جلوگیری کند یا منجر به کُند شدن روند آن شود.
با این حال هورمون درمانی میتواند خطر سرطان آندومتر و لخته شدن خون را افزایش دهد، به همین جهت بسیار مهم است در خصوص خطرات و مزایای این روش درمانی پرس و جو کنید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
تقریبا از هر ۱۰ خانم در سنین باروری، ۱ نفر مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است که میتواند باعث پریودهای نامنظم، رشد موهای زائد، آکنه و ناباروری شود.
این بیماری میتواند با توانایی بدن جهت تولید یا استفاده موثر انسولین تداخل ایجاد کند که در طول زمان منجر به افزایش وزن شود.
خانمهای مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در معرض خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی هستند. برای اطلاعات بیشتر مقاله ارتباط سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی را مطالعه کنید.
افسردگی
افسردگی نیز جز بیماری های موثر در افزایش وزن است. در واقع افراد مبتلا به افسردگی، در اغلب مواقع چاق هستند. تغییرات هورمونی مرتبط با افسردگی باعث افزایش وزن میشود.
بی حالی و ناامیدی مرتبط با افسردگی میتواند منجر پرخوری و کاهش فعالیت بدنی شود که در نهایت افزایش وزن را به همراه دارد. افزایش وزن میتواند از عوارض جانبی مصرف داروهای ضد افسردگی نیز باشد.
نارسایی احتقانی قلب (CHF)
چاقی ناگهانی میتواند نشانهای از نارسایی قلبی (CHF) باشد. زمانی که وزن فردی در مدت زمان کوتاهی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا میکند، معمولا به دلیل چربی اضافی نیست، بلکه به دلیل مایعات اضافی در بدن است.
در واقع در این بیماری قلب به خوبی قادر به پمپاژ کردن نیست. خون و مایعات به ریهها برگشته و بدن مایعات اضافی را حفظ میکند. در این مواقع ساق پاها متورم و پف کرده به نظر میرسند.
اگر قسمت متورم را فشار دهید، فرورفتگی انگشت برای چند ثانیه باقی میماند. در صورتی که چنین عارضهای را در خود مشاهده کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید.
به یاد داشته باشید در این شرایط اگر قصد انجام عملهای لاغری مثل اسلیو معده در کرج را دارید، باید حتما با پزشک خود این مشکل قلبی را در میان بگذارید.
نارکولپسی
نارکولپسی نوعی اختلال خواب و یکی از بیماری های موثر در افزایش وزن است که میتواند باعث خواب آلودگی بیش از حد در طول روز و حملات ناگهانی خواب شود.
وزن بزرگسالان مبتلا به نارکولپسی با توجه به سن و سبک زندگی، تقریبا ۱۵ تا ۲۰ درصد بیش از حد انتظار است.
علت ارتباط بین این اختلال و چاقی مشخص نیست. برخی از مطالعات نشان داده که افراد مبتلا به نارکولپسی اغلب سطح پایینی از اورکسین را دارند، هورمونی که بر نحوه استفاده بدن از کالری تاثیر میگذارد.
بیشتر بخوانید: ارتباط کم خوابی و چاقی