
علت تب بعد از جراحی اسلیو معده
عمل جراحی لاغری همانند دیگر جراحیها ممکن است عوارض احتمالی از جمله تب را به همراه داشته باشد، علت تب بعد از جراحی اسلیو معده یکی از سوالاتی است که از سوی بیماران پرسیده میشود.
تب بعد از جراحی بسیار شایع است و جای نگرانی ندارد؛ چرا که خود به خود و در صورت نیاز به مصرف دارو برطرف خواهد شد. در ادامه این مقاله در خصوص این عارضه بعد از عمل توضیحات بیشتری خواهیم داد.
دلایل تب بعد از جراحی اسلیو معده
معمولا در ۹۰ درصد مواقع تب بعد از عمل اسلیو معده در بیماران رخ میدهد. هر نوع جراحی التهاب و جراحت را به همراه دارد. در واقع بخشی از پاسخ بدن نسبت به آسیب و التهاب ایجاد شده، تب است. در صورت عدم بررسی و رسیدگی تب میتواند به مسئله جدی تبدیل شود.
مشکلات مرتبط با ریه مواردی از جمله آتلکتازی و ذات الریه است. آتلکتازی یکی از شایعترین علل تب بعد از جراحی است. این عارضه زمانی رخ میدهد که کیسههای کوچک درون ریه خالی میشود.
بیهوشی عمومی میتواند منجر به آتلکتازی شود؛ زیرا الگوی تنفس طبیعی را تغییر میدهد. پنومونی سومین عارضه شایع پس از جراحی است. این مورد نوعی عفونت در ریههای شماست.
معمولا ذات الریه پس از جراحی نیاز به بستری طولانی مدت در بیمارستان دارد. در برخی موارد اگر رسیدگیهای لازم صورت نگیرد، شرایط خطرناکی را برای بیمار ایجاد میکند.
گاهی به دلیل استفاده از کاتتر ادراری در طول جراحی احتمال ابتلا به به عفونت ادراری افزایش پیدا میکند که در نهایت چنین شرایطی باعث ایجاد تب بعد از اسلیو معده میشود.
به عفونتهایی که در محل یا نزدیکی جراحی ایجاد میشود، عفونت محل جراحی میگویند. امکان عفونت سطحی در محل جراحی در ناحیه پوست وجود دارد؛ اما گاهی به عفونت جدیتری تبدیل میشود که بافت و اندامها را نیز درگیر میکند.
تب ناشی از ترومبوز ورید عمقی زمانی رخ میدهد که لخته خون در ورید عمیق بدن، معمولا در پا ایجاد میشود. احتمال ابتلا به این عارضه زیاد است؛ چرا که به اندازه کافی راه نمیروید.
آمبولی ریه که یک لخته خون در ریه است نیز در این دسته قرار میگیرد و منجر به تب بعد از جراحی اسلیو معده میشود.
تب ناشی از مصرف دارو یا فراوردههای خونی از دیگر مواردی است که منجر به تب میشود. معمولا تب در این مواقع طی مدت کوتاهی ایجاد شده و خود به خود برطرف میشود.
از دیگر دلایل احتمالی در ایجاد تب بعد از اسلیو معده چنین مواردی است:
- ترک مصرف الکل
- عفونت بافت نرم
- آبسه
- سایر عفونتهای باکتریایی
تشخیص تب بعد از عمل اسلیو معده
گاهی برخی از افراد تا دو روز پس از عمل تب خفیفی را تجربه میکنند. اگر علائم دیگری همراه با تب نداشته باشید، پزشک تنها وضعیت شما را تحت کنترل خواهد داشت و نیاز به اقدامات بیشتری نیست.
اگر علاوه بر تب علائم دیگری داشته باشید یا تب شدید را تجربه کنید، پزشک ممکن است چنین آزمایشاتی را برای بررسی علت بخواهد:
- آزمایش ادرار
- اکوکاردیوگرافی
- داپلر وریدی
- سونوگرافی
- سطح قند خون
- سی تی اسکن
- عکسبرداری از قفسه سینه
- تست عملکرد کبد
- شمارش کامل خون
- شمارش پلاکت
درمان تب بعد از جراحی اسلیو معده
درمانی که برای این عارضه در نظر گرفته میشود، به علت ایجاد آن نیز بستگی دارد. از گزینههای درمانی میتوان به چنین موارد اشاره کرد:
- اکسیژن
- تزریق مایعات
- آنتی بیوتیک یا سایر داروهای مورد نیاز
- رقیق کنندههای خون
- استفاده از جورابهای مخصوص
- اسپیرومتری تشویقی
در نهایت به متخصص برای درمان بیشتر ارجاع داده میشوید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر پس از جراحی هر یک از این علائم را داشتید، باید به پزشک فوق تخصص جراحی چاقی مراجعه کنید:
- تب بالای ۳۸ درجه
- خارج شدن چرک یا ترشحات از محل زخم
- تورم بیشتر
- قرمزی یا احساس گرمی در محل برش
- بوی بد از محل برش
همچنین باید این علائم را نیز جدی بگیرید:
- سردرد شدید یا دردهای دیگر
- سرفه یا استفراغ خونی
- بی اشتهایی
- احساس خستگی بیمار
- مشکلات تنفسی
- یبوست و اسهال
- مدفوع تیره یا خونی
- پارگی در محل برش
- قرمزی یا درد در محل برش
حتی اگر این موارد ذکر شده را نداشتید؛ اما حال عمومی بدتر همراه با تب نسبت به قبل از ترخیص بیمارستان احساس میکنید، برای بررسی به پزشک مراجعه کنید.