obesity

ارتباط چاقی و سرطان

همانطور که خوب می‌دانید چاقی یا افزایش وزن عوارض زیادی را برای افراد در پی دارد که تنها با کاهش وزن می‌توان از بیماری‌های خطرناک جلوگیری کرد. امروزه ارتباط چاقی و سرطان بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که اضافه وزن خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را از جمله روده بزرگ، پستان، کلیه، لوزالمعده و… افزایش می‌دهد. باید جهت کاهش وزن اقدام کرده و به متخصص جراح لاغری در کلینیک چاقی و زیبایی البرز مراجعه کنید تا راهنمایی‌های لازم برای شما انجام گیرد.

در صورتی که روش‌های ساده مانند تغییر رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی موثر واقع نشود، ممکن است نیاز باشد که به روش جراحی اقداماتی مانند جراحی اسلیو معده در کرج، بای پس معده، ابدومینوپلاستی و.. برای شما انجام گیرد.

از آنجایی که این مسئله بسیار حائز اهمیت است، در ادامه مقاله در خصوص ارتباط چاقی و سرطان برای شما توضیح خواهیم داد.

چرا اضافه وزن ارتباط مستقیمی با بیماری سرطان دارد؟

تحقیقات زیادی در این خصوص انجام گرفته است و همچنان تحقیقات و بررسی در این زمینه ادامه دارد. دلایلی که منجر به احتمال افزایش این بیماری می‌شود به شرح زیر است:

  • اضافه وزن می‌تواند میزان هورمون‌های انسولین و فاکتور رشد انسولین را بیشتر کند. مقدار زیاد این هورمون به پیشرفت بیماری سرطان کمک می‌کند.
  • بافت چربی مقدار زیادی هورمون استروژن تولید می‌کند. استروژن می‌تواند زمینه‌ساز برخی از سرطان‌ها از جمله سرطان پستان شود.
  • التهاب از موارد بسیار شایع در افراد چاق است (به خصوص زمانی که چربی زیادی در شکم وجود داشته باشد)، این مورد خطر ابتلا به بیماری سرطان را افزایش می‌دهد.
  • سلول‌های چربی بر نحوه تنظیم رشد سلول‌های سرطانی در بدن تاثیر می‌گذارد.

ایجاد تغییرات در وزن در طول زندگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را نیز افزایش دهد. مطالعات نشان می‌دهد که عوامل زیر خطر سرطان را در چنین افرادی افزایش می‌دهد:

  • اضافه وزن بسیاری از نوزادان هنگام تولد
  • افزایش وزن در بزرگسالی
  • کاهش وزن و افزایش وزن مجدد به دفعات زیاد

با رژیم غذایی متعادل و همیشگی، تثبیت وزن متعادل و انجام تمرینات ورزشی روزانه می‌توانید خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید.

چگونه افزایش استروژن باعث ایجاد سرطان می‌شود؟

به طور کلی سطح بالای استروژن منجر به افزایش تولید سلول می‌شود و در نهایت باعث ایجاد تومور خواهد شد. استروژن برای عملکرد صحیح بدن لازم بوده و در خانم‌ها، تخمدان منبع اصلی استروژن است. در آقایان، آنزیمی تستوسترون را به استروژن تبدیل می‌کند.

سلول‌های چربی هم در آقایان و هم در خانم‌ها می‌تواند باعث ایجاد استروژن شود. به همین جهت استروژن زیادی در افراد چاق مشاهده می‌شود. در خانم‌ها این استروژن زیادی زمینه‌ساز بسیاری از سرطان‌های خطرناک مانند سرطان پستان، آندومتر و تخمدان پس از یائسگی است.

ارتباط التهاب و انسولین

انسولین هورمون تنظیم کننده قند در بدن است. التهاب ناشی از چاقی می‌تواند منجر به عدم پاسخ مناسب انسولین در بدن شود که به این عارضه مقاومت انسولین می‌گویند. افزایش انسولین، به‌دلیل مقاومتی که وجود دارد، می‌تواند باعث افزایش سلول‌های تولید شده شود و در نتیجه بیماری سرطان را در پی داشته باشد.

افزایش انسولین بر نحوه عملکرد کنترل هورمون‌هایی مانند استروژن نیز تاثیرگذار است. حال هرچه انسولین بیشتر باشد، می‌تواند منجر به استروژن بیشتر شود که افزایش خطر سرطان را به همراه دارد.

احتمال ابتلا به کدام نوع سرطان با چاقی افزایش پیدا می‌کند؟

احتمال ابتلا به انواعی از سرطان‌ها که با اضافه وزن و چاقی افزایش می‌یابند که به شرح زیر است:

  • سرطان پستان
  • سرطان رحم
  • سرطان پروستات
  • سرطان پانکراس
  • سرطان کیسه صفرا
  • سرطان تیروئید
  • سرطان روده بزرگ
  • سرطان سر و گردن
  • سرطان مری

برای جلوگیری از سرطان ناشی از چاقی چه اقداماتی باید انجام داد؟

متخصصین بر این باورند که حفظ وزن متعادل از مهم‌ترین اقدامی است که افراد باید برای جلوگیری از سرطان در نظر داشته باشند. یکی از این راهکارها انجام عمل ابدومینوپلاستی در کرج است. مراحلی که می‌توانید برای جلوگیری از چاقی در نظر داشته باشید به شرح زیر است:

فعال بمانید؛

هفته‌ای ۱۵۰ دقیقه فعالیت متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت با شدت بیشتری داشته باشید.

رژیم غذایی سالم؛

حداقل بیشتر بشقاب شما باید شامل سبزیجات غیر نشاسته‌ای، میوه، غلات سبوس دار یا حبوبات باشد و یک سوم یا کمتر پروتیئن‌های حیوانی مصرف کنید.

استراحت کافی.

باید استراحت کافی داشته باشید. خستگی منجر به آن می‌شود که شما بخواهید بیشتر غذا بخورید و انتخاب مناسب و سالمی برای غذای خود نداشته باشید.

برخی از افراد با انجام روش‌های ذکر شده، باز هم از چاقی رنج می‌برند. راه‌حلی که با این دسته از افراد پیشنهاد می‌شود انجام عمل جراحی چاقی در کرج است. این عمل‌های شامل اسلیو معده و جراحی بای پس معده در کرج است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان با جراحی لاغری

همانطور که گفتیم چاقی باعث ایجاد مشکلات و عوارض متعددی می‌شود که یکی از این موارد احتمالی سرطان است. تحقیقات در آمریکا نشان داده که چاقی پس از دخانیات دومین عامل قابل پیشگیری از سرطان است.

بسیاری از افراد با توجه به اینکه اضافه وزن زیادی دارند بدن با تغییر سبک زندگی مقاوم است و قادر به کاهش وزن زیادی نیست.

در حال حاضر جراحی چاقی یکی از راهکارهای درمانی بسیار موثر برای افرادی است که از چاقی مفرط و عوارض ناشی از آن رنج می‌برند و همچنین تحت رژیم غذایی و تمرینات ورزشی موفق به کاهش وزن نشده‌اند.

زمانی که به متخصص جراحی لاغری مراجعه می‌کنید پزشک بر اساس شرایط شما بهترین روش لاغری از جمله اسلیو معده یا بای پس معده را برای شما در نظر می‌گیرد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *