انواع چاقی

با انواع چاقی و عوارض آن آشنا شوید

متاسفانه چاقی یکی از مشکلات رایج در بین افراد است. شاید از نظر شما همه افرادی که اضافه وزن دارند، چاقی یکسانی دارند؛ اما، در حقیقت چاقی انواع مختلفی دارد که ممکن است هر فردی نوع متفاوتی از آن را داشته باشد.

اگر بخواهیم چاقی را تعریف کنیم باید اساس علمی داشته باشد، به همین جهت افزایش وزن بر اساس معیار BMI اندازه گیری می‌شود. 

با توجه به این معیار شاخص وزن طبیعی شما بر اساس وزن و قد تعیین می‌شود. در ادامه شما را با انواع چاقی آشنا خواهیم کرد.

  1. شایع‌ترین نوع چاقی

این نوع چاقی به دلیل سبک زندگی اشتباه با مصرف غذا و قند ایجاد می‌شود. برای رفع این نوع چاقی تنها باید رژیم غذایی خود را تغییر داده و میزان مصرف وعده‌های غذایی خود را کاهش دهید.

تا حد امکان مصرف قند را در رژیم غذایی خود حذف کنید و سعی داشته باشید که روزانه حداقل به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

عوارض چاقی

  1. چاقی ناشی از استرس

این نوع چاقی از استرس، افسردگی و سایر مشکلات ایجاد می‌شود. به طور مثال افرادی که بیش از حد شیرینی می‌خورند، بیشتر دچار این نوع چاقی هستند. بهترین راهکار برای مقابله با این نوع افزایش وزن کنترل استرس و اضطراب است.

جهت رفع استرس و اضطراب نیز باید فعالیت‌های فیزیکی زیادی انجام دهید تا این مشکل شما برطرف شود. پس از رفع استرس و اضطراب نتایج شگفت انگیزی را شاهد خواهید بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید مقاله رابطه استرس و چاقی را مطالعه کنید.

  1. چاقی گلوتن

این نوع افزایش وزن برای زنانی ایحاد می‌شود که یائسه هستند و آقایانی که تعادل هورمونی ندارند. بهترین راهکاری که برای غلبه به این نوع چاقی در نظر گرفته می‌شود شامل موارد زیر است: 

  • خودداری از بی تحرکی 
  • خودداری از نشستن طی طولانی مدت
  • مصرف نکردن سیگار و الکل 

به این دسته از افرادی که دچار چاقی گلوتن هستند، توصیه می‌شود که تمرینات ورزشی برای کاهش وزن داشته باشند و با استفاده از وزنه تمرینات ورزشی خود را انجام دهند.

  1. چاقی متابولیک

افرادی که دچار اضافه وزن می‌شوند و تنها در قسمت شکم دچار چاقی هستند، در این گروه از انواع چاقی قرار داده می‌شوند. 

این نوع چاقی خطرناک است؛ چراکه اعضای دیگر بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث ایجاد مشکلات تنفسی می‌شود. همچنین این گروه از افراد باید از نوشیدن الکل خودداری کنند.

  1. چاقی وریدی

این نوع چاقی معمولا ارثی است و از نظر ژنتیکی رخ می‌دهد و بیشتر در دوران بارداری و افرادی که پای متورم دارند، ایجاد می‌شود. درمانی که برای این دسته از افراد در نظر گرفته شده انجام تمریناتی از قبیل راه رفتن، بالا رفتن از پله‌ها و نوشیدن آب زیاد است.

بیماری های ناشی از چاقی

  1. چاقی ناشی از عدم تحرک

این نوع چاقی و افزایش وزن معمولا در قسمت‌هایی از بدن ایجاد می‌شود که در گذشته در آن قسمت فعالیت‌های زیادی انجام گرفته است. 

بهترین راهکاری که می‌توان برای از بین بردن و جلوگیری از این ذخایر چربی در نظر گرفت، جلوگیری از گرسنه ماندن در طی طولانی مدت است؛ چراکه، هرچه متابولیسم افزایش پیدا کند، چربی سریع‌تر از بین می‌رود.

عوارض ناشی از چاقی

این نکته را فراموش نکنید، چاقی علاوه بر این که ظاهر شما را بد جلوه می‌دهد، می‌تواند عارضه‌های دیگری همچون بیماری را برای شما در پی داشته باشد:

بیماری قلبی و مغزی

افزایش وزن منجر به افزایش فشار خون و میزان کلسترول غیر طبیعی می‌شود که از عوامل خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی است. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر مقاله افزایش وزن و خطر ابتلا به بیماری قلبی را مطالعه کنید.

دیابت نوع ۲

چاقی نحوه به کارگیری انسولین در بدن جهت کنترل سطح قند خون را تحت تاثیر قرار می‌دهد. چنین مشکلی خطر مقاومت به انسولین و دیابت را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: درمان دیابت با کاهش وزن

سرطان‌ها

افزایش وزن خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ها مانند سرطان رحم، دهانه رحم، آندومتر، تخمدان، پستان، روده بزرگ، مری، کبد، کلیه و… افزایش می‌دهد.

مشکلات گوارشی

چاقی احتمال بروز سوزش معده، بیماری مرتبط با کیسه صفرا و مشکلات کبدی را افزایش می‌دهد.

علت چاقی

مشکلات زنان و زایمان

افزایش وزن منجر به ناباروری و پریود نامنظم در خانم‌ها می‌شود. علاوه بر این با اختلال نعوظ مردان نیز مرتبط است.

آپنه خواب

اغلب افرادی که دچار افزایش وزن هستند دچار آپنه خواب هستند، در واقع به صورتی که تنفس به طور مکرر در خواب متوقف می‌شود.

آرتروز

چاقی علاوه بر این که منجر به التهاب در بدن می‌شود، فشار زیادی را به مفاصل وارد می‌کند. چنین شرایطی عوارض زیادی همچون آرتروز ایجاد می‌کند.

کلینیک چاقی و زیبایی البرز راهکارهای مناسبی برای شما جهت درمان چاقی در نظر دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *