
آیا امکان شیردهی بعد از پروتز سینه وجود دارد؟
یکی از سوالات متعددی که خانمها بعد از انجام پروتز از فوق تخصص جراحی لاغری میپرسند، در خصوص شیردهی بعد از پروتز سینه است. در پاسخ به این دغدغه باید بگوییم، پروتز سینه مانعی برای شیردهی ایجاد نمیکند، مگر در موارد استثنا.
اینکه شما در حال حاضر قادر به شیردهی بعد از پروتز سینه هستید، به وضعیت قبلی سینههای شما و همچنین نوع برشی بستگی دارد که طی عمل روی سینهها زدهاند.
بهطور کلی در اغلب مواقع پروتز سینه مانع شیردهی نمیشود و جای نگرانی در این خصوص وجود ندارد. تغییر شکل و اندازه سینه در بارداری و طی شیردهی طبیعی است.
تاثیر پروتز سینه در شیردهی؛ شیردهی بعد از پروتز سینه مشکلی ندارد؟
پروتزها معمولا در پشت غدد شیردهی یا زیر ماهیچههای قفسه قرار داده میشوند که هیچ تاثیری روی شیردهی ندارد. با این حال محل و عمق برش طی جراحی ممکن است بر توانایی شما در شیردهی تاثیرگذار باشد.
در صورتی که در انتخاب پزشک خود دقت داشته باشید، بهترین نتیجه عمل و کمترین عوارض را شاهد خواهید بود. در صورتی که طی جراحی آرئول سینه هیچ تغییری نداشته باشد، معمولا تاثیر منفی بر شیردهی نخواهد داشت.
اعصاب اطراف پستان نقش بسیار مهمی در شیردهی دارند. شیر خوردن نوزاد در سینه باعث افزایش سطح هورمونهای پرولاکتین و اکسی توسین میشود.
پرولاکتین نیز به تولید شیر مادر کمک میکند، در حالی که اکسی توسین باعث بی حالی خواهد شد. در صورتی که این اعصاب آسیب ببینند، احساس سینه کاهش مییابد. برشهایی که در زیر بغل یا زیر سینه زده میشود، اختلالی در شیردهی بعد از پروتز سینه ایجاد نمیکند.
آیا شیردهی با پروتز سینه خطری ندارد؟
تا به حال هیچ گزارشی مبنی بر اینکه مشکلی برای نوزاد یا سینه مادر ایجاد شده باشد، وجود نداشته است. همچنین هیچ مدرکی در خصوص خطر نقص مادرزادی به دلیل تغذیه با شیر مادر همراه با پروتز مشاهده نشده است.
تنها احتمال ایجاد چنین مشکلاتی برای فرد وجود دارد:
- امکان نیاز به جراحی اضافی برای اصلاح یا خارج کردن پروتز
- تغییر در احساس سینه و نوک سینه
- احساس درد در سینه
- احتمال پارگی پروتز
انقباض کپسولی زمانی رخ میدهد که بافت اسکار در اطراف پروتز ایجاد شده و باعث فشرده شدن میشود.
نکاتی در خصوص شیردهی بعد از پروتز سینه
نکاتی وجود دارد که به افزایش تولید شیر کمک میکند و به کودک این امکان داده میشود تا تمام مواد مغذی موردنیاز خود را دریافت کند:
۱. به طور مکرر شیر دهید
تغذیه با شیر مادر به مدت ۸ الی ۱۰ بار در روز میتواند به افزایش تولید شیر مادر کمک کند. در واقع زمانی که نوزاد سینه مادر را میمکد، بدن تحریک میشود تا شیر تولید کند.
هرچه دفعات شیردهی بیشتر باشد، بدن شیر بیشتری تولید میکند. حتی اگر مقدار کمی شیر داشته باشید، هر بار شیر دادن به کودک مواد مغذی و آنتی بادیهای لازم به بدن او میرساند. شیر دادن از هر دو سینه باعث افزایش شیر در سینه خواهد شد.
۲. سینههای خود را به طور مرتب باید از شیر خالی کنید
خالی شدن شیر از سینهها، نقش بسیار مهمی در تولید شیر دارد. سعی کنید از پمپ سینه یا دوشیدن دستی بعد از شیردهی برای افزایش تولید شیر استفاده کنید.
مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، نشان داد که پمپاژ هر دو سینه بهطور همزمان منجر به افزایش تولید شیر میشود و همچنین کالری و چربی شیر مادر را افزایش خواهد داد.
۳. خوراکیهای گیاهی را امتحان کنید
گیاهان خاصی وجود دارد که کمک میکند، شیردهی بعد از پروتز سینه به طور طبیعی افزایش یابد. مواردی مانند:
- رازیانه
- خار مریم
- شنبلیله
با توجه به تحقیقات دیگری که انجام شده است، دریافتهاند که شنبلیله به افزایش تولید شیر کمک میکند. با این حال باید قبل از مصرف این موارد حتما باید با پزشک مشورت داشته باشید تا برای کودک شما ضرری نداشته باشد.
۴. مطمئن شوید که کودک سینه را کاملا به دهان میگیرد
قرار گرفتن سینه در دهان کودک کمک میکند تا مقدار بیشتری شیر بخورد و کاملا سیر شود. در واقع دهان نوزاد باید بخش زیادی از هاله و نوک سینه را در دهان گرفته باشد، طوری که دهان او با سینه کاملا بسته شود.
۵. علاوه بر شیر، مکمل غذایی نیز به کودک خود بدهید
اگر سینههای شما مقدار کمی شیر تولید میکند، باید با پزشک اطفال در خصوص مکمل شیردهی صحبت کنید. گاهی اوقات لازم است که به کودکتان شیر خشک نیز دهید تا مشکلی در خصوص شیردهی بعد از پروتز سینه نداشته باشید.
به دنبال علائمی باشید که نشان میدهد که کودک شما به اندازه کافی شیر میخورد:
- مکیدن آهسته و پیوسته همراه با تکان خوردن فک در حالی که دهانش روی سینه است.
- کودک شش بار یا بیشتر در روز پوشک خود را خیس میکند و همچنین سه بار یا بیشتر پوشک کثیف به دلیل مدفوع دارد.
- مدفوعی که به دلیل مکونیوم سیاه به مدفوع زرد تغییر میکند.
بیشتر نوزادان در طی دو تا چهار روز اول زندگی قبل از شروع افزایش وزن، ۷ تا ۱۰ درصد از وزن خود را کم میکنند که طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
آیا شیردهی تاثیری بر ساختار میگذارد؟
خیر، شیردهی هیچ مشکلی در ظاهر و فرم سینه ایجاد نمیکند. همانطور که گفتیم ممکن است تغییرات کمی در ظاهر سینه طی شیردهی وجود داشته باشد که موقتی است پس از شیردهی رفع میشود.
کلام آخر
شیردهی بعد از پروتز سینه هیچ مانعی ندارد، در واقع اکثریت بدون هیچ مشکلی به کودک خود شیر میدهند. اینکه چه مقدار شیر در سینه تولید میشود، بستگی به این دارد که آیا به نکات مربوط به افزایش تولید شیر در مادران عمل کردهاید یا خیر.
در صورتی که شیر زیادی در سینه ندارید، میتوانید علاوه بر تغذیه کودک با شیر مادر، همراه آن شیر خشک با تایید پزشک بدهید.