
منظور از پلیسه معده چیست و برای چه افرادی مناسب است
امروزه با وجود گستردگی انواع جراحیهای لاغری از جمله عمل پلیسه معده دیگر نباید نگران چاقی باشید.
اگر لاغری خود را به دست فوق تخصص جراحی لاغری بسپارید، به ایمنیترین شکل ممکن، بهترین نوع جراحی با توجه به نیاز شما انجام خواهد گرفت.
پلیسه معده یکی از انواع جراحیهای لاغری است که در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص این نوع جراحی به شما خواهیم داد.
طی ۷۰ تا ۷۵ درصد حجم معده بیمار به داخل تا زده میشود و معده کوچکتری خواهد داشت. این روش جراحی برای افرادی است که با رژیم غذایی قادر به کاهش وزن نیستند.
از آنجایی که طی این روش حجم معده کوچکتر میشود، بیمار غذای کمتری میخورد و همراه با رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی، کاهش وزن چشمگیری خواهد داشت.
پروسه جراحی پلیسه معده چگونه است
این عمل تحت بیهوشی عمومی انجام میگیرد تا بیمار هیچ دردی را حین عمل احساس نکند. از آنجایی که به صورت بسته و با لاپاراسکوپی انجام میگیرد، تنها ۵ برش کوچک روی شکم زده میشود.
در مقایسه با سایر روشهای جراحی لاغری به زمان و هزینه کمتری نیاز دارد. در این عمل نیازی به برش زدن معده نیست، تنها معده به داخل تا زده شده و بسته میشود.
از آنجایی که هیچ برشی روی معده زده نمیشود، بیمار به همان میزان قبل ترشح هورمون گرلین را خواهد داشت. هورمون گرلین همان هورمون گرسنگی است.
از سویی دیگر بسیاری از بیمارانی که این جراحی را انجام دادهاند، از استفراغ بعد از عمل شکایت دارند، به همین منظور این روش زیاد توصیه نمیشود، مگر اینکه پزشک لازم بداند.
چه کسانی میتوانند عمل پلیسه معده را انجام دهند
افرادی که عمل پلیسه معده را انجام میدهند با سرعت بالا و سریع کاهش وزن را تجربه نمیکنند. به همین جهت این روش لاغری بیشتر به این دسته از افراد پیشنهاد میشود:
- برای افراد چاقی که چندین سال شاخص توده بدنی ۳۰ تا ۳۵ دارند.
- افرادی که به روشهای غیر جراحی سعی بر کاهش وزن داشتهاند؛ اما موفق نبودهاند.
- افرادی که از سلامت جسمی و روحی خوبی برخوردارند.
پلیسه معده چه تاثیری بر بدن دارد
این نوع عمل جراحی لاغری منجر به کاهش ۴۰ تا ۷۰ وزن اضافه در طی یک سال میشود. علاوه بر عمل پلیسه، کاهش وزن میتواند فواید زیادی برای بدن داشته باشد.
اگرچه نتایج بلند مدت این جراحی هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است؛ اما شواهد مبنی بر آن است که افراد پس از عمل متوجه بهبود سطح کلسترول، بیماریهای مرتبط با چاقی از جمله دیابت، آپنه خواب و فشار خون بالا شدهاند.
پروسه عمل پلیسه معده چه مدت طول میکشد
همانطور که گفتیم پروسه این جراحی با لاپاراسکوپی و به صورت بسته انجام میگیرد. مدت زمان پروسه این عمل جراحی بین ۷۵ تا ۹۰ دقیقه به طول میانجامد.
بهطور کلی این جراحی نسبت به روشهای دیگر طی مدت کوتاهتری انجام میشود، با این حال ممکن است برای هر فردی متفاوت باشد.
قبل از جراحی پلیسه معده چه اقداماتی باید انجام داد
قبل از عمل باید معاینات قلب، بیماری قفسه سینه و دیگر موارد مورد نیاز انجام شود. پزشک قبل از عمل آزمایش خون را نیز برای شما تجویز میکند تا مواردی مانند اختلالات هورمونی مورد بررسی قرار گیرد.
قبل از عمل باید تا حد امکان وزن خود را کم کنید، کاهش وزن قبل از عمل به کاهش حجم کبد کمک میکند و در نهایت پروسه جراحی آسانتر خواهد شد.
در صورت مصرف داروهای آسپرین و دیگر رقیقکنندههای خون، باید حداقل ۷ تا ۱۰ روز قبل از عمل قطع شود.
جراحی پلیسه معده چه مزایایی دارد
این عمل لاغری مزایای زیادی برای بیماران دارد که این موارد به شرح زیر است:
- طی عمل هیچ برشی در ساختار طبیعی معده زده نمیشود.
- بدون هیچ برشی تنها با تا زدن معده به داخل، حجم معده را کم میکنند.
- پس از جراحی در هر زمانی، معده قابل ترمیم خواهد بود.
- هیچ تغییری در مسیر روده ایجاد نمیشود. پس از هضم غذا، هیچ مشکلی در جذب ویتامین و مواد معدنی ایجاد نمیشود.
- احتمال ایجاد عوارضی مانند اسهال شدید یا رفلاکس بعد از جراحی بسیار کم است.
- این روش تنها با مصرف حجم غذای کمتر، به کم شدن وزن بیمار کمک میکند.
- اگر این روش با ورزش و رژیم غذایی سالم همراه باشد، منجر به کاهش وزن خواهد شد.
- پس از جراحی، روند بهبودی سریعتر است.
- هیچ ابزار خارجی در بدن قرار نمیگیرد.
- به روش لاپاراسکوپی و بسته انجام میشود.
- عوارضی مانند آلرژی پس از عمل ایجاد نمیشود.
عمل پلیسه معده چه خطراتی دارد
این عمل جراحی همانند جراحیهای دیگر با وجود مزایای زیادی که برای بیمار دارد، میتواند خطرات احتمالی را نیز به همراه داشته باشد.
عوارض کوتاه مدت آن مواردی از جمله حالت تهوع و استفراغ است. زمانی که بدن به حجم جدید معده و تغییرات رژیم غذایی عادت کند، این عوارض خود به خود برطرف میشود.
از عوارض جدی این عمل جراحی میتوان به باز شدن بخیه و نشت از نواحی بخیه اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر علائم نشتی پس از بای پس معده را مطالعه کنید.
در صورت روبهرو شدن با چنین مشکلی به فوق تخصص جراحی لاغری مراجعه کنید تا درمان به موقع انجام شود.
پروسه پس از جراحی پلیسه معده چگونه است
پروسه این جراحی تقریبا یک ساعت و نیم طول میکشد و از آنجایی که تحت بیهوشی عمومی انجام میگیرد، بیمار هیچ دردی را احساس نمیکند.
مدت زمان مورد نیاز برای بستری شدن در بیمارستان از فردی به فرد دیگر متفاوت است، به همین جهت بیماران معمولا بهطور میانگین طی ۱ تا ۳ روز در بیمارستان بستری میمانند.
پس از گذشت ۱۵ روز از جراحی، بیمار میتواند به فعالیت شغلی خود بازگردد. طی این مدت حتما به نکات مراقبتی که پزشک برای شما ذکر کرده است، توجه داشته باشید.
طی ۲ الی ۳ روز اول نباید به ناحیهای که جراحی شده دست بزنید. حدود یک ماه باید ورزشهای سبک مانند پیادهروی و دویدن را در برنامه خود داشته باشید. پس از گذشت چند روز از عمل میتوانید به آرامی راه بروید، سپس تمرینات خود را بیشتر کنید.
همچنین تا ۱ ماه نباید رابطه جنسی داشته باشید، برای بارداری نیز تا ۱ سال بعد از عمل پلیسه معده صبر کنید. برای انجام فعالیتهایی مانند رانندگی نیز باید تا یک هفته صبر کنید.