
احتمال خطر حمله قلبی با افزایش چربی شکم
تجمع چربی در شکم علاوه بر اینکه ظاهری ناخوشایند در شما ایجاد میکند، گاهی باعث مشکلات جبرانناپذیر و خطرناکی نیز میشود. در حقیقت احتمال خطر حمله قلبی با افزایش چربی شکم وجود دارد.
محققان بر این باورند که چربی شکم یک عامل خطر در ایجاد حملات قلبی است. متخصصان میگویند چربی شکم میتواند خطر حملات قلبی دوم را در افراد افزایش دهد، حتی اگر از داروهای مناسبی استفاده کنند و به سایر توصیههای پزشک توجه داشته باشند.
به همین جهت توصیه میشود که افراد به دنبال راهکاری برای رفع تجمع چربی در شکم باشند. گاهی برخی از راهکارها مانند ابدومینوپلاستی در کرج میتواند گزینه بسیار خوبی برای شما باشد.
طبق مطالعاتی که انجام دادهاند، متوجه شدند بیمارانی که سابقه بیماری قلبی دارند و دارای چربی زیادی در شکم هستند، با وجود درمانهایی که دارند از جمله داروهای فشار خون، داروهای دیابت و داروهای کاهش چربی، همچنان در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی قرار خواهند داشت.
برای جلوگیری از حمله قلبی باید بیماران به فکر کاهش چربی در دور شکم خود باشند. در واقع نباید به این موضوع اکتفا کنند که چه تعدادی دارویی مصرف میکنند یا اینکه آزمایش خون وضعیت سالمی را نشان میدهد.
خطرات چربی شکم برای بیماران قلبی
کارشناسان معتقد هستند که اندازه گیری دور کمر میتواند نسبت به سایر عوامل مانند شاخص توده بدنی (bmi) راهکار موثرتری برای تعیین خطرات حمله قلبی باشد.
بیشتر بخوانید: افزایش وزن و خطر ابتلا به بیماری قلبی
در واقع با اندازهگیری دور کمر میتوان حملات قلبی را پیشبینی کرد و همچنین با راهکارهایی که پزشک برای شما در نظر میگیرد، میتوانید از این عارضه جلوگیری کنید، به طور مثال ابدومینوپلاستی میتواند بهترین گزینه پیش روی شما باشد.
بعد از حمله قلبی با وجود چربی دور شکم چه اتفاقی رخ میدهد
از جمله عوامل خطر ایجاد حمله قلبی دوم، سابقه اولین حمله قلبی است. در واقع با داشتن اولین حمله قلبی، خطر حمله قلبی بعدی نیز وجود دارد.
همچنین التهاب و استرس زیاد میتواند در ایجاد حمله قلبی نیز نقش داشته باشد.
نکتهای که باید بدانید این است افزایش چربی شکم با افزایش قند خون، فشار خون بالا و افزایش عوامل التهابی همراه است، در حقیقت چربی شکم خطرناکتر از چاقی عمومی خواهد بود.
در نهایت چاقی شکم همچنان افراد را در معرض خطر حمله قلبی دوم قرار میدهد، حتی اگر تحت درمانهایی باشند که خطرات چربی شکم را به حداقل برساند.
در نتیجه باید با تغییر سبک زندگی و کاهش چربی شکم خطر ابتلا به این عارضه را کاهش دهید.
باید رژیم غذایی سالمی داشته باشید و روزانه فعالیتهای فیزیکی انجام دهید تا علاوه بر کاهش وزن عمومی بدن، چربی شکم را نیز آب کنید. در این مواقع است که مصرف دارو در جلوگیری از حملات قلبی میتواند کارساز باشد.
چرا افزایش چربی شکم منجر به حمله قلبی میشود؟
همانطور که گفتیم چربی شکم یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در حمله قلبی دوم و بیشتر است. در واقع مشکل تجمع چربی احشایی در اطراف اندامهای داخلی مانند کبد و قلب این است که این ذخایر چربی میتواند به افزایش التهاب و سطح چربی خون کمک کند.
التهاب و چربی خون یا سطح بالای چربی میتواند در ایجاد تجمع پلاک در دیواره سرخرگها جریان خون را مسدود کند و منجر به مشکلات قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته شود.
دقیقا چربی شکم تعیین کننده این است که آیا در معرض خطر حمله قلبی یا سکته قرار دارید یا خیر. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله عوامل موثر در ایجاد چربی شکم را مطالعه کنید.
در صورت داشتن چربی اضافه در شکم چه باید کرد؟
هیچ رژیم غذایی یا برنامه ورزشی سریعی وجود ندارد که بتوانید چربی شکم را از بین ببرید. با کاهش وزن کلی در بدن میتوانید تا حد زیادی چربیهای تجمع یافته در میان بدن را نیز رفع کنید.
حداقل زمان توصیه شده جهت فعالیت بدن در هفته حدود ۱۵۰ دقیقه است. علاوه بر تمرینات ورزشی، بهبود عادتهای غذایی نیز میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و همچنین تجمع چربی در میان بدن را کاهش دهد. در واقع با رعایت این نکات قند خون، فشار خون و التهاب در بدن کنترل میشود.
بهتر است در این خصوص با فوق تخصص جراحی لاغری در کرج مشورت داشته باشید تا بهترین گزینهها را به شما پیشنهاد دهد.
نکاتی که باید برای کاهش چربی شکم و خطر ابتلا به حمله قلبی در نظر داشته باشید
با وجود اینکه که رفع چربی شکم ممکن است سخت به نظر برسد؛ اما، راهکارهای موثری وجود دارد که این موارد به شرح زیر است:
- مقدار زیادی فیبر محلول بخورید.
- از غذاهای حاوی چربی ترانس خودداری کنید.
- از مصرف الکل خودداری کنید.
- رژیم غذایی سرشار از پروتئین داشته باشید.
- سطح استرس خود را کاهش دهید.
- غذاهای سرشار از قند را کمتر مصرف کنید.
- تمرینات کاردیو انجام دهید.
- مصرف کربوهیدراتها، به خصوص کربوهیدراتهای تصفیه شده را کاهش دهید.
- تمرینات مقاومتی انجام دهید.
- از نوشیدنیهای شیرین شده با شکر خودداری کنید.
- خواب کافی داشته باشید.
- به میزان غذایی که میخورید و مدت زمانی که ورزش میکنید، دقت داشته باشید.
- هر هفته ماهی چرب بخورید.
- از خوردن آب میوه خودداری کنید.
- سرکه سیب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
- غذاهای پروبیوتیک بخورید یا مکملهای پروبیوتیک مصرف کنید.
- چای سبز بنوشید.