
افزایش وزن و خطر ابتلا به بیماری قلبی
افزایش وزن و خطر ابتلا به بیماری قلبی با یکدیگر مرتبط هستند؛ اما، این نکته را در نظر داشته باشید که هر فردی که دچار اضافه وزن است، قطعا به بیمار قلبی مبتلا نخواهد شد. در واقع اضافه وزن میتواند فرد را مستعد ابتلا به این بیماری کند.
روش و راهکارهایی در رابطه با کاهش وزن وجود دارد که میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. چنانچه راهکارهای طبیعی در رابطه با کاهش وزن موثر عمل نکرد، با مراجعه به متخصص جراحی لاغری میتوانید با روشهایی از قبیل بای پس معده، جراحی اسلیو معده در کرج، عمل ابدومینوپلاستی در کرج و… کاهش وزن داشته باشید.
منظور از بیماری قلبی چیست؟
بیماری قلبی شرایط غیرعادی است که بر قلب و رگهای خونی قلب تاثیر میگذارد. انواع مختلفی از بیماریهای قلبی وجود دارد؛ اما، رایجترین این بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و آریتمی است. نکتهای که در این باره وجود دارد این است که کاهش ابتلا به بیماری قلبی با کاهش وزن ارتباط مستقیمی دارد.
ارتباط بیماریهای قلبی و افزایش وزن
بیماریهای قلبی و افزایش وزن ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند؛ چراکه، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی با وزن شما مرتبط است. اگر اضافه وزن یا چاقی دارید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری باشید.
متخصصان چاقی در کلینیک چاقی و زیبایی البرز، اضافه وزن را عامل اصلی خطر بیماریهای قلبی میدانند. هر مقدار اضافه وزن و چاقی، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد، به خصوص اگر چربی شکم زیادی وجود داشته باشد.
در نهایت، نتیجه تحقیقات به این صورت بوده است که چاقی خودبهخود خطر بیماری قلبی را افزایش میدهد.
تاثیر کاهش وزن بر عملکرد قلب
کاهش وزن تاثیرات مثبتی در سلامت هر فردی دارد که در ادامه موارد مهم را برای شما ذکر خواهیم کرد.
رگهای خونی
کاهش وزن، در عملکرد قلب تاثیر مثبتی دارد. رگهای خونی، خون مورد نیاز قلب را برای پمپاژ تامین میکند. چنانچه اضافه وزن داشته باشید، چربی بیشتری در این نواحی وجود دارد و منجر به مسدود شدن رگ و حمله قلبی خواهد شد.
وزن خود را کاهش دهید تا خطر احتمال به این بیماری کاهش پیدا کند. علاوه بر این، افرادی که وزن متعادلی دارند، معمولا فشار خون متعادلی هم خواهند داشت.
اگر مبتلا به فشار خون هستید، با کاهش وزن میتوانید مصرف داروهای خود را کاهش دهید و حتی دیگر نیاز به مصرف آنها نداشته باشید.
چنانچه با داشتن رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش منظم به وزن ایدهآل خود نرسیدید، با انجام جراحی چاقی در کرج میتوانید لاغر شوید.
چربی خون
هنگامی که افزایش وزن داشته باشید، میزان چربی خون شما نیز قطعا تغییر خواهد کرد. متخصصین در این باره میگویند که اگر اقدام به کاهش وزن کنید، باعث کاهش تری گلیسیرید و کلسترول میشود. در حقیقت کلسترول مفید افزایش، کلسترول مضر و چربی در خون کاهش پیدا میکند.
لخته شدن خون
گاهی اوقات جریان خون کند میشود و میتواند باعث ایجاد لخته خون شود. زمانی که وزن متعادل و فشار خون نرمالی داشته باشید، خطر ایجاد لخته شدن خون کمتر خواهد بود.
حال هرچه کاهش وزن داشته باشید به این معنی است که خطر ایجاد لخته خون در قلب، ریه و مغز شما کاهش پیدا میکند.
چربی شکم
تجمع چربی در شکم برای قلب بسیار مضر است. تحقیقات انجام گرفته در این زمینه نشان میدهد، حتی افرادی که وزن طبیعی و نرمالی دارند؛ اما، چربی زیادی در شکمشان تجمع کرده است، در معرض خطر این بیماری خطرناک قرار خواهند داشت.
نکاتی جهت رسیدن به وزن متعادل برای جلوگیری از مشکلات قلبی
برای اینکه وزن متعادلی داشته باشید و بتوانید از بیماریهای خطرناک از قبیل مشکلات قلبی جلوگیری کنید، باید سبک زندگی و رژیم غذایی خود را تغییر دهید. در ادامه نکات مهم در این باره را برای شما ذکر خواهیم کرد:
- هیچ کدام از وعدههای غذایی خود را حذف نکنید؛ چراکه، منجر به پرخوری شما در وعدههای دیگر میشود. در عوض میزان وعدههای غذایی را کمتر و تعداد میان وعدههای خود را افزایش دهید.
- حدود یک چهارم بشقاب شما باید شامل غذای بدون چربی مانند مرغ، ماهی و… باشد.
- حداقل نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات غیر نشاستهای مانند گوجه فرنگی، سالاد و سایر سبزیجات، کلم بروکلی، هویج و… پر کنید.
- در صورت تمایل مقداری کمی میوه را با شیر کم چرب یا بدون چربی و همچنین ماست به عنوان میان وعده میل کنید.
- غذاهای حاوی چربی اشباع را محدود کنید.
- گوشتهای بدون چربی را مصرف کنید.
- روشهای پخت و پز کم چربی مانند غذاهای کبابی انتخاب کنید.
- از افزودنیهایی مانند سس و پنیر خودداری کنید.
- از قند و مواد غذایی حاوی قند کمتر استفاده کنید.
- از نوشیدنیهای پرکالری مانند نوشابه، آبمیوه و الکل خودداری کنید.
- فعال باشید و ورزش کنید
- باید روزانه به مدت حداقل ۳۰ دقیقه فعالیتی مانند پیادهروی داشته باشید.
- برای کاهش وزن خود برنامه داشته باشید، به عنوان مثال هنگام غذا خوردن یا مصرف میان وعده از بشقاب و لیوانهای کوچکتر استفاده کنید.
- حداقل هفتهای یکبار وزن خود را چک کنید تا در نهایت با توجه به این نکات به وزن ایدهآل خود دست پیدا کنید.
بیشتر بخوانید: رابطه چاقی و سرطان