تغییرات هورمونی بعد از جراحی لاغری
همانطور که می دانید بعد از جراحی لاغری تغییرات زیادی خواهیم داشت که یکی از آن موارد تغییرات هورمونی بعد از جراحی لاغری است.
علاوه بر این تغییرات فیزیکی بیشتری را تجربه میکنید که میتوان به نوع غذا خوردن و میزان فعالیت بدنی اشاره کرد؛ اما موارد دیگری را که نمیتوانید به ظاهر مشاهده کنید، به عنوان مثال تغییرات هورمونی بعد از جراحی لاغری است.
حقیقت این است که هورمونهای بدن بهطور دائم با آنچه که میخوریم و آنچه که نمیخوریم در حال تنظیم است؛ بنابراین مورد عجیبی نیست که بعد از جراحی تغییراتی در میزان هورمونها داشته باشید.
در ادامه مقاله شما را با تغییرات هورمونی بعد از جراحی لاغری به خوبی آشنا خواهیم کرد.
پریود و تغییرات هورمونی بعد از جراحی لاغری
در مورد خانمها باید بگوییم که بسیاری از آنها شاهد تغییرات هورمونی ماهانه هستند. اغلب افراد اینگونه گزارش میکنند که طی چند ماه پس از اسلیو معده، همانند همیشه پریود طولانی و سنگینی را تجربه میکردند و مدت زمان پریود بین ۶ تا ۸ روز طول میکشید.
از علائم پریود میتوان به دردناک بودن و کمبود انرژی اشاره کرد. بدترین قسمتی را که در این دوران میتوان تجربه کرد، هوس غذایی است که باید از مصرف شکلات و شیرینی خودداری کرد.
در ادامه پس از اینکه حدود ۴ ماه از جراحی لاغری گذشت و مقدار قابل توجهی وزن کم شد، پریود ماهانه دچار تغییراتی شد. بسیاری از افراد طی این مدت متوجه شدند که حجم قاعدگی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
علاوه بر این طول سیکل قاعدگی نیز کوتاهتر شده است. در واقع سیکلهای ۶ تا ۸ روز به ۴ تا ۶ روز رسیده است. همچنین احساس درد و گرفتگی به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است؛ اما بسیاری از آنها مطمئن نبودهاند که چنین احساسی به دلیل کاهش وزن یا انجام تمرینات ورزشی منظم بوده است.
تغییرات پوستی به دنبال تغییرات هورمونی بعد از جراحی لاغری
اغلب افراد که مشکلات پوستی از جمله پوستی چرب، آکنه، لکههای پوستی و… داشتند پس از جراحی لاغری متوجه بهبود پوست خود شدند. پس از گذشت ۲ ماه پس از جراحی لاغری متوجه یکدست و صاف شدن پوست خود شده بودند.
عوامل مختلفی از جمله تمرینات ورزشی منظم بعد از جراحی، انتخاب مواد غذایی سالم پس از جراحی و در نهایت کاهش وزن با جراحی لاغری قطعا نقش مهم و اساسی در چنین تغییرات شگفتانگیزی داشته است.
زمانی که مصرف غذاهای چرب و نوشیدنیهای گازدار را کاهش میدهیم، بدن دیگر مجبور نیست برای پاک کردن این سموم سخت کار کند.
در صورت عدم مصرف این موارد، بدن عملکرد خوبی خواهد داشت و متوجه بهبود مشکلات پزشکی از جمله داشتن پوست خوب میشوید.
گرلین و لپتین؛ از تغییرات هورمونی بعد از جراحی لاغری
گرلین هورمون گرسنگی است که توسط معده تولید و از پوشش آن ترشح میشود. برای غذا رسیدن به بدن اشتها را تحریک می کند.
با جراحی چاقی این هورمون در بدن سرکوب میشود. لپتین هورمونی است که با مغز ارتباط برقرار میکند و از سلولهای چربی در بافت چربی آزاد میشود.
حال لپتین به این صورت عمل میکند که به مغز بهویژه ناحیهای به نام هیپوتالاموس سیگنال میدهد که مصرف غذا را متوقف کند و پیامی مبنی بر پر بودن معده را ارسال میکند.
علاوه بر این هورمون لپتین میزان سوزاندن انرژی را در بدن در طول روز تنظیم میکند. حالا سوالی که پیش میآید این است که جراحی لاغری چه تغییراتی در این هورمونها ایجاد میکند؟
در طی جراحی لاغری، معده و پوشش آن کاهش مییابد و به طبع میزان هورمون گرلین مرتبط با گرسنگی کمتر میشود و شما به طبع کمتر احساس گرسنگی دارید.
لپتین توسط بدن به واسطه سلولهای چربی در بافت چربی ساخته میشود. چنین فرایند بسیار عالی است؛ زیرا مقدار زیاد لپتین در بدن بسیار خوب است.
در حالی که قبل از جراحی احساس گرسنگی بیشتری به دلیل وجود گرلین اضافی تولید شده توسط معده داشتید. بنابراین، پس از جراحی کاهش وزن از نظر جسمی احساس رضایت خواهید داشت.
بیشتر بخوانید: پلیسه معده چیست
جراحی چاقی چه تاثیری بر چرخه قاعدگی خانمها دارد؟
همانطور که گفتیم چاقی باعث مشکلات بسیاری میشود که یکی از این موارد عدم تعادل هورمون در بدن است.
جراحی چاقی به عنوان جراحی متابولیک شناخته میشود؛ زیرا بر هورمونیهایی مانند گرلین، انسولین، لپتین، تیروئید و هورمونهای جنسی استروژن و پروژسترون تاثیر میگذارد.
عدم تعادل هورمونی چگونه بر چرخه قاعدگی تاثیر میگذارد؟
در ادامه تغییرات هورمونی بعد از جراحی لاغری باید بگوییم که بهطور طبیعی عدم تعادل هورمونهای جنسی در خانمها بیشتر از آقایان است. به همین جهت افرادی با سطح تستوسترون بالا و استروژن پایین مشاهده میشود که در نهایت دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک خواهند شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ارتباط سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی را مطالعه کنید.
با این حال برخی از خانمهایی را مشاهده میکنیم که سطح استروژن بالاتری نسبت به هورمون پروژسترون دارند. هیپراستروژنیسمی که با مقدار بالای استروژن در بدن شناسایی میشود، مرتبط با اضافه وزن است.
زمانی که خانمی استروژن بیش از حدی در بدن داشته باشد ممکن است علائمی شبیه به قاعدگی مانند نفخ، تغییرات رفتاری و سینههای متورم را تجربه کند؛ اما چرخه قاعدگی را تجربه نمیکنند.
هورمونهای جنسی تحت تاثیر هورمونهای چاقی و چربی قرار دارند. جراحی چاقی باعث تنظیم این هورمونها و حفظ دورههای منظم در خانمها خواهد شد.
بر اساس مطالعهای که روی ۵۱۵ نفر از افرادی که تحت جراحی لاغری بودند انجام گرفت، حدود ۳۸ درصد از خانمها قبل از جراحی کاهش وزن قاعدگی نامنظم را گزارش کردند و تنها ۲۵ درصد از افراد پس از جراحی دورههای نامنظم داشتند.