کاهش وزن

ارتباط افزایش وزن و بازگشت اسید معده

اضافه وزن و چاقی می‌تواند منجر به مشکلات بسیاری شود. امروزه ارتباط افزایش وزن و بازگشت اسید معده بسیار مورد توجه قرار گرفته است. 

در حقیقت چاقی علاوه بر این که باعث ظاهر ناخوشایند هر فرد می‌شود، می‌تواند بیماری‌های زیادی را نیز به همراه داشته باشد.

از جمله این مشکلات می‌توان به افسردگی، خستگی و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی اشاره کرد. از دیگر مشکلات مرتبط که شاید کمتر کسی از آن اطلاع داشته باشد، بازگشت اسید معده (رفلاکس معده) یا سوزش سر دل است.

حال اگر کاهش وزن داشته باشید، به راحتی می‌توانید این مشکل را تسکین دهید. کاهش وزن با راهکارهای مختلفی از جمله رژیم غذایی مناسب، تمرینات ورزشی منظم و روزانه، جراحی لاغری از جمله اسلیو معده در کرج و بای پس معده امکان‌پذیر است.

منظور از بازگشت اسید معده چیست؟

رفلاکس اسید معده یک بیماری شایع است. در حقیقت اگر فردی به طور مکرر دچار سوزش سر دل شود، می‌تواند نشانه علائمی از بیماری رفلاکس معده باشد. 

این بیماری مزمن نیاز به درمان فوری دارد تا آسیبی به مری وارد نشود. بر خلاف تصور اغلب افراد، سوزش سر دل هیچ ارتباطی به قلب ندارد. 

سوزش هنگامی احساس می‌شود که اسیدهای معده به مری باز می‌گردد. چنین علائمی می‌تواند حتی تا دو ساعت ادامه داشته باشد.

سوزش سر دل ممکن است هر چند وقت یکبار برای فرد ایجاد شود، در حقیقت حداقل دو بار در هفته چنین مشکلی ایجاد می‌شود. دیگر علائمی که ناشی از این بیماری احساس می‌شود به شرح زیر است:

  • طعم تلخ دهان
  • سرفه کردن
  • بیش از حد آروغ زدن
  • نفخ
  • گلودرد
  • ایجاد مشکل هنگام بلع
  • خس خس کردن

در اغلب مواقع افرادی که دچار افزایش وزن هستند با چنین مشکلی رو به رو می‌شوند.

افزایش وزن

افزایش وزن چه تاثیری بر علائم بازگشت اسید معده می‌گذارد

امکان ایجاد سوزش سر دل برای هر فردی وجود دارد، اما افزایش وزن از شایع‌ترین علل بازگشت اسید معده است. 

در حقیقت فشار زیادی به شکم افرادی که دچار افزایش وزن هستند، وارد می‌شود و احتمال نشت یا بازگشت جریان اسیده معده بیشتر می‌شود.

لباس تنگ می‌تواند علائم سوزش سر دل را نیز بدتر کند. بنابراین لباس‌های راحتی بپوشید و سعی کنید با کاهش وزن به کاهش رفلاکس اسید معده کمک کنید.

اضافه وزن منجر به وارد شدن فشار به شکم می‌شود. چربی‌های اضافه دور شکم، معده را فشرده می‌کند، به همین جهت مایعات بیشتری به سمت بالا، یعنی مری منتقل می‌شود.

چنین شرایطی احتمال ایجاد نشت اسید معده را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، فشار زیاد منجر به شل شدن اسفنکتری که بین معده و مری قرار دارد، می‌شود و اسید معده به مری وارد خواهد شد.

عمل‌های جراحی لاغری مانند بای پس معده در کرج می‌تواند علائم را به طور کلی برطرف کند.

بازگشت اسید معده

نکاتی که باید برای کاهش وزن بدانید

کاهش وزن، یکی از بهترین راه‌های مقابله با رفلاکس معده است. اولین قدمی که باید برای کاهش وزن در نظر داشته باشید، این است که میزان کالری مصرفی روزانه خود را کاهش دهید.

کاهش مصرف غذاهای سرشار از چربی می‌تواند به کاهش کالری و همچنین خطر سوزش سر دل کمک کند. ورزش از دیگر راهکارهای موثر برای کاهش وزن است، به خصوص برای افرادی که مبتلا به سوزش سردل هستند.

پیاده‌روی بعد از غذا به سوزاندن کالری و همچنین هضم غذا کمک زیادی می‌کند. در مواقعی که فردی دچار چاقی شدید است، رژیم غذایی و ورزش تاثیر چندانی در کاهش وزن ندارد و باید جراحی لاغری توسط فوق تخصص جراحی چاقی انجام گیرد.

به طور کلی با چنین روش‌هایی می‌توانید سوزش سر دل را به راحتی کنترل کنید:

  • وعده‌های غذایی کمتر بخورید.
  • بعد از خوردن وعده غذایی به مدت ۲ ساعت دراز نکشید.
  • هنگام خوابیدن سر خود را کمی بالا بیاورید.
  • آهسته غذا بخورید.
  • از غذاهای تند و پرچرب خودداری کنید.
  • شکلات و الکل محرک هستند که باید از مصرف این موارد نیز خودداری کنید.

باید یک رژیم غذایی داشته باشید که حاوی مقادیر زیادی از میوه، سبزیجات تازه، غلات کامل، پروتئین بدون چربی، چربی اشباع نشده سالم و رژیم غذایی حاوی مواد مغذی برای حفظ سلامت باشد.

عوارض ناشی از افزایش وزن

کلام آخر

ارتباط مستقیمی بین رفلاکس معده و افزایش وزن وجود دارد. کاهش وزن تنها و بهترین راهی است که می‌توانید به سوزش سر دل و بازگشت اسید معده کمک کنید.

حتما در صورت وجود چنین علائمی به فکر درمان خود باشید؛ چراکه، چنین شرایطی در صورت عدم درمان می‌تواند به مری آسیب برساند.

اگر با رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی موفق به کاهش وزن نمی‌شوید، حتما با متخصص جراحی چاقی مشورت داشته باشید تا بهترین راهکار درمانی را برای شما در نظر بگیرد.

برخی از روش‌ها مانند عمل لیپوماتیک در کرج یا عمل ابدومینوپلاستی در کرج می‌تواند تا حد زیادی فشار روی شکم را کاهش دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *